måndag 9 december 2013

Babels torns julkalender #9: MacCaulay Pizza Underground Culkin

Det här är bland det konstigaste ni någonsin kommer ta del av, skulle jag tro. Så var beredda.

För 22 år sen gästspelade MacCaulay Culkin i videon till Michael Jacksons singel Black or White, men han medverkade förstås inte i inspelningen av låten. Men man har ju alltid undrat om han även har en musikalisk talang (eller va nej det har man inte). Nu är det besvarat.

För en vecka sen kom bandet The Pizza Undergrounds första släpp, The Pizza Underground Demo. I bandet återfinns MacCaulay Culkin och ett gäng av hans New York-kompisar, de har spelat in demon hemma hos Culkin, som själv bidrar med slagverk, sång och ett kazoosolo.

Demon är ett medley, knappa nio minuter långt, bestående av Velvet Underground-låtar (och nån Nico och nån Lou Reed också) med omgjorda texter för att passa bandets tema. De sjunger nämligen bara om pizza. Medley börjar med Papa John Says (Stephanie Says) och avslutas med Take a Bite of the Wild Slice (Take a Walk on the Wild Side), däremellan hinner man beta av sju andra mer och mindre fenomenala tolkningar, vansinnigt konstigt är det. Och roligt också.

"It's such a pizza day
I'm glad I spent it with food
oh, such a pizza day
you just keep the oven on"

Är inte detta genialt så säg. Avslutande "do dodo"-delen är för övrigt utbytt till "chew, chew, chew". Ja, genialt var ordet.

Här är deras bandcamp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar